Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem forum
Potrafie grać ale chciałbym się doskonalić czytałem jedna ksiazke o partiach szachowym grałem w gre ale to mi chyba za bardzo nie pomaga a z realnych przeciwników troche trudno znaleźć
Serwis kurnik ma do zaoferowania od 2,5 do 4tys graczy w szachy! Mysle, ze jak na DARMOWA alternatywe i do tego z minimalnymi wymaganiami (przegladarka + zainstalowana Java + dostep do neta), to chyba najlepsza opcja!
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
myślałem nad tym ale wydaje mi sie że jeśli bee grał przez neta na kurniku w 2d nie zapamietam tych wszystkich "taktyk" (chyba wiesz o co mi chodzi) i potem na realu w 3d może mi ta gra na kurniku nic nie da
Ranking: 1060
Nick na Kurniku: grizzdow
Wysłany: 2010-02-16, 22:40
hehe dokładnie ;p ja posiadam Chessmaster 10th Edition i jestem zadowolony na kurniku kiedyś próbowałem grać ale spotykałem samych takich co albo nastawiali mecz na 2 minuty czy ile tam idzie najmniej i robili byle co byle nie przegrać i zawsze wygrywali na czas, albo z drugiej strony gdy ja tworzyłem stół i im zbiłęm hetmana to uciekali totalny kretynizm był na tym kurniku i przestałem w to grać ... jedyny ratunek dla mnie to Chessmaster ;p;p chociaż podobno też dobrym pomysłem jest gra korespondencyjna będę musiał za niedługo się zakręcić w tym temacie
Ranking: 1600
Nick na Kurniku: michalv4
Wysłany: 2010-02-17, 10:06
Ja proponuję, żebyś jednak powrócil na kurnik. Ja tam sięjuż zadomowiłem na stałe. Możliwe, że na najniższym poziomie poziom kultury sięga dna, ale jak już zaczniesz grać z tą"średnią klasą", to powinieneś być zadowolony. Poza tym istnieje również taka kafejka jak chesscube.com, na której też się gra w porządku.
Pzdr misiek
Wysłany: 2010-02-17, 18:25
ahaa ;p to na kurniku po prostu trzeba się przebić przez tą chołotę żeby się dostać do NORMALNYCH graczy? dobrze wiedzieć ;p może tam wrócę a ten chesscube też sprawdzę dzięki wielkie
PS. oj widzę że do tego chesscube'a trzeba mieć facebook'a wystarczy mi konto na myspace ;p
Wysłany: 2010-02-17, 19:52
ooo ;p to co tam sie coś pytają "nie masz facebook'a? zarejestrój się" ;p aha no to thx ;p spróbuję coś tam pokombinować
ps. właśnie na kurniku zagrałem pierwszy mecz od dawnych czasów gdy się tak nim zraziłem ;p i był normalny heh widocznie pecha miałem wtedy że na takich natrafiałem ;p;p miał kolega misiek rację, kurnik też jest dobry tylko trzeba na NORMALNEGO gracza trafić ;p
Wbrew pozorom na kurniku jest DUZO normalnych ludzi, niemniej trzeba ich odnajdywac. Jednym z lepszych rozwiazan, ktore WSKAZUJE (sugeruje), ze z dana osoba moze byc "cos nie teges" sa tzw. wykrzykniki ("!"). Jesli ktos ma czerwonego wykrzyknika oznacza to, ze ktorys z graczy (jesli db pamietam - z TWOJEJ LISTY kontaktow/przyjaciol) musial mu go wystawic. Wowczas lepiej przed partia zobaczyc od kogo, za co i ile takich "czerwonych kartek" gosc dostal. Im wiecej - tym wieksza szansa, ze ciebie tez potraktuje jak smiecia! . Niemniej osobiscie mam kilka kontaktow (osob z kurnika), ktore potrafia naprawde dobre partie rozgrywac, okazywac szacunek i kulture... oraz milo spedzac czas grajac lub tez rozmawiajac na temat szachow!
PS. Nie znam osoby, ktora by sie nie otarla o "cholote", ktora psuje krew i reptuacje szachistom!
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Wysłany: 2010-02-18, 17:04
hehe no to mnie też możesz sobie dopisać do tej swojej listy graczy którzy są w porządku ;p tylko że u mnie z poziomem gry dosyć słabo jest z chęcią bym pogral z kimś lepszym na zasadzie warsztatów, tak żebyśmy w trakcie gry mogli omawiać co i jak, żeby mi zwracał uwagę na ważniejsze rzeczy i na moje błędy których nie zauważyłem bądź szanse dla mnie których również nie zauważyłem, bo błędy prędzej czy później i tak się zauważa :D
a co do wykrzykników to jeszcze nie widziałem takich ... a gdzie one są? przy nicku? czy na profilu?
Przy nicku jak jestem w pokoju to po prawej stronie jest lista graczy. I od razu mozna zobaczyc (chyba, ze nie masz przyjaciol/kontaktow dopisanych do listy) jak czasami sie co 3 gracz "swieci" jak choinka na swieta!
PS. Ja jedynie gram, ale nie udzialam ani lekcji szachowych ani analiz ani nie wskazuje bledow, itp. Tak wiec odpadam z twojej listy
Wysłany: 2010-02-19, 20:39
heh no cóz szkoda ;p bo widzę, że znasz się na rzeczy ;p
a co do kurnika to faktycznie nie mam nikogo w liście znajomych ;p
hmm coż ;p zatem będę się dalej Chessmasterem bawił
a właśnie, mogę mieć pytanie? i mam nadzieję że to nie jest nie na temat bo tyczy się doskonalenia ;p
czym się wyróżnia Chessmaster Grandmaster Edition od Chessmaster 10th Edition? ;p poza wyje##nym w kosmos designem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum