Ranking: 1801
Nick na Kurniku: studentmolowy Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Skąd: podkarpacie (SW)
Wysłany: 2009-10-01, 23:12
kspttw napisał/a:
Wydaje mi się, że wynik jest podsumowaniem całej gry.
Pytanie czy DOWOLNY wynik czy tylko ten "pozytywny". U mnie bywalo czesto tak, ze gralem dobrze (i bylem zadowolony ze swojej gry), podczas gdy "wyniku" nie bylo (a scislej - byl mizerny).
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Ranking: 2350
Nick na Kurniku: kspttw Pomógł: 1 raz Wiek: 20
Wysłany: 2009-10-01, 23:24
demon_szybkosci napisał/a:
Pytanie czy DOWOLNY wynik czy tylko ten "pozytywny". U mnie bywalo czesto tak, ze gralem dobrze (i bylem zadowolony ze swojej gry), podczas gdy "wyniku" nie bylo (a scislej - byl mizerny).
Jak napisałem wynik jest podsumowaniem całej gry. To, że ty jesteś zadowolony z przebiegu gry, a niezadowolony z wyniku to zupełnie co innego. Jeśli daną partię przegrałaś, to nie przez przypadek, tylko w wyniku swojej gry. Oczywiście można mówić, że się zagrało dobrą partię, bo przeciwnik jest bardzo silny, znalazło się ciekawą ideę itp., ale to jest co innego. To jest tylko subiektywne spojrzenie na partię. Obiektywnie partia była na tyle słaba, że przeciwnik ją wygrał. I nie ważne, czy było to 1 słabe posunięcie posunięcie, czy 10.
Wysłany: 2009-10-02, 16:17
Jak tak dalej pojdzie, to chyba zagra mecz o tytul mistrza swiata z RYBKA 3.0 . W koncu Magnus ranking JUZ ma nieco wiekszy
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Wysłany: 2009-10-10, 00:26
I przy okazji ranking uzyskany zwyciezcy przekroczyl bariere 3000!!!! Daaaawno nie widzialem takiego wyniku przy co najmniej 6 zawodnikach i 9 rundach. . Brawo Magnus! Magnus Gary Carlsen
Wysłany: 2009-10-10, 19:59
Mysle, ze z tej puli raczej nie placil. Ale podejrzewam, ze jesli pracuja od pol roku to za ten okres czasu Garii zaproponowal co najmniej 200-300 tys $. W koncu byl jednym z najlepszych szachistow na przelomie 20 lat, prawda? Wiec przy okazji dodajmy do tego jest PROFESJONALNE podejscie przy obecnej pracy z Magnusem i wowczas wychodzi wg mnie w miare sensowna kwota za prace (w/w).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum