Ranking: 1800
Nick na Kurniku: redjok Pomógł: 4 razy Wiek: 30 Skąd: Przeworsk
Wysłany: 2010-03-01, 09:43 TSz o Puchar Prezesa NIK w Wsyokiej Strzyżowskiej
ZAPRASZAMY DO WYSOKIEJ STRZYŻOWSKIEJ
Stowarzyszenie Rodzin Katolickich – Koło Parafialne w Wysokiej Strzyżowskiej oprócz wypełniania statutowych obowiązków zapewnia również swoim i okolicznym mieszkańcom możliwość czynnego spędzania wolnego czasu i aktywnego wypoczynku. Jedną z takich form jest propagowanie sportu szachowego, który uważamy za godny polecenia, szczególnie dzieciom i młodzieży.
Pomysł organizacji turniejów szachowych podjęty dziesięć lat temu ochoczo podchwycił proboszcz parafii ksiądz Marian Raźnikiewicz, oddając do dyspozycji sale domu parafialnego i będąc współorganizatorem wszystkich zawodów. Pomysł okazał się przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Już trzeci turniej zgromadził tak wielu chętnych do gry, iż sale parafialne zaczęły pękać w szwach, dlatego też kolejne zawody przenieśliśmy do miejscowego Zespołu Szkół. Od tej pory nasze turnieje zyskały rekordową frekwencję, stając się jedną z głównych i najważniejszych imprez szachowych w województwie podkarpackim.
Patronat nad imprezą sprawowali od lat możni sponsorzy i sympatycy, działacze Stowarzyszenia Rodzin Katolickich, wśród nich – Prezes Najwyższej Izby Kontroli – Mirosław Sekuła, poseł na Sejm RP, a obecny wiceprezes NIK – Józef Górny, senator RP Janina Sagatowska, czy znany szachista Władysław Szajna. W ostatnich latach w zawodach uczestniczyło każdorazowo po około 200 szachistów (w 2009 – 261 uczestników), reprezentujących kluby szachowe, stowarzyszenia i szkoły nie tylko z naszego województwa i sąsiednich regionów, ale również
z Ukrainy. Liczymy, że podobnie będzie w tym roku, dlatego też po raz kolejny zapraszamy miłośników „królewskiej gry” na
XI TURNIEJ SZACHOWY O PUCHAR PREZESA NIK Jacka Jezierskiego.
Turniej odbędzie się w dniu 27.03.2010 r. (sobota), początek o godzinie 10-tej, w Zespole Szkół w Wysokiej Strzyżowskiej.
Będą to zawody indywidualne, rozgrywane w systemie „szwajcarskim”, w trzech grupach:
1.seniorzy i seniorki – powyżej 18 lat
2.juniorzy i juniorki – 12 -18 lat
3.juniorzy i juniorki młodsi – do 11 lat
Spośród nich przewidujemy wyłonienie zwycięzców w kategoriach: mężczyźni, kobiety, juniorzy i juniorki – 16-18 lat, juniorzy i juniorki – 12 -15 lat, juniorzy i juniorki młodsi - do 11 lat, ranking do 1800. Wyróżnimy również najmłodszych i najstarszych zawodników. Zastrzegamy sobie prawo do podziału na inne kategorie wiekowe w zależności od liczby uczestników w poszczególnych grupach.
Nie pobierając wpisowego, zapewniamy dla wszystkich uczestników bezpłatnie: smaczny posiłek, gorące i zimne napoje oraz słodycze.
Zwycięzcy i zdobywcy czołowych miejsc otrzymają puchary, dyplomy i atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów, którymi są: Prezes Najwyższej Izby Kontroli, poseł Kazimierz Gołojuch, Burmistrz Strzyżowa, Starosta Strzyżowski, proboszcz parafii Wysoka Strzyżowska, Gminna Komisja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, Strzyżowskie Towarzystwo Rozwoju Sportu, Cukiernicza Spółdzielnia „Roksana” i inni.
Sędzią głównym zawodów będzie Marian Bysiewicz (FA).
Zgłoszenia przyjmujemy tel. 017 2761226 – od 7-15-tej, tel. 017 2767004 – po 15-tej, 0604345618, 0602662838, e-mail niemiected@wp.pl
lub na formularzu zgłoszeniowym na stronie Chess Arbiter Pro:
Zdajemy sobie sprawę, iż wygrać w naszym turnieju jest bardzo trudno, gdyż jego poziom sportowy jest bardzo wysoki. Naszym zamierzeniem jednak jest, by w turnieju oprócz profesjonalistów sprawdzali się również zwykli amatorzy, czyli tacy, którzy grają w szachy jedynie dla czystej przyjemności. Dla nich właśnie poprowadzimy odrębną klasyfikację – „ranking do 1800” zapewniając, iż wielu również nagrodzimy. Serdecznie zapraszamy!
Ranking: 1801
Nick na Kurniku: studentmolowy Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Skąd: podkarpacie (SW)
Wysłany: 2010-03-01, 11:01
Organizacja tego turnieju to naprawde kawal SWIETNEJ roboty! Kto wie: moze jak sie uda mi dogadac z kolega to sie wybiore i zobacze jak obecnie gracze wymiataja!? (akurat termin by mi pasowal, bo nie mam wowczas zadnego szkolenia, wyjazdu, warszatow, itp.)
PS. Czy kolega Redjok (lub inne osoby) bedzie obecny na tymze turnieju?
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Wysłany: 2010-03-01, 11:34
Cytat:
planuje powalczyć i chciałby skrzyżować szable z demonidesem na tymże rycerskim turnieju
Czyzby chec rewanzu po 6 latach za ogranie w ramach rozgrywek ligowych?
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Ranking: 1600
Nick na Kurniku: michalv4
Wysłany: 2010-03-01, 13:29
Będe tam na 99%. Jakbyście czasem zauważyli mnie (demon wie jak wyglądam i zna moje dane) to odezwijcie się. Z największą przyjemnością poznam was osobiście.
A możesz ujawnić dane osobowe wbrew ustawie
Bo widać ,że nawet zdjęcia uczestników są dostępne w liście
misiek1994 napisał/a:
Będe tam na 99%. Jakbyście czasem zauważyli mnie (demon wie jak wyglądam i zna moje dane) to odezwijcie się. Z największą przyjemnością poznam was osobiście.
No dobra ale jak wygląda Demon
Bo nie myślę ,że tak jak jego nick bo musiałby być podobny do Fredy Kruger'a
_________________ Im kot starszy tym ogon twardszy
Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp Pomógł: 5 razy Wiek: 45
Wysłany: 2010-03-10, 19:20
Demon kiedyś zamieścił zdjęcia (swojej facjaty) na forum, wystarczy poklikać i ...
_________________ www.kolegiumsedziow.prv.pl -> konkurs Przepisów Gry w szachy (bez nagród ale można poznać przepisy - a może uważasz, że je znasz?). Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp Pomógł: 5 razy Wiek: 45
Wysłany: 2010-03-10, 21:00
No to pozostaje Ci CR
_________________ www.kolegiumsedziow.prv.pl -> konkurs Przepisów Gry w szachy (bez nagród ale można poznać przepisy - a może uważasz, że je znasz?). Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Wysłany: 2010-03-10, 23:45
Lepiej z CR nie sciagac zdjecia demona bo mozna kompa o zawal procesora graficznego przyprawiac!
Wysłany: 2010-03-26, 00:38
Niestety demon nie bedzie obecny na turnieju szachowym... bo bedzie na meczu w Rzeszowie. Trudno byloby sie rozdwoic, nie? . Tak czy inaczej 3mam Tomo za ciebie kciuki i juz czyszcze ci pionki i oliwie zegar
Ranking: 1800
Nick na Kurniku: redjok Pomógł: 4 razy Wiek: 30 Skąd: Przeworsk
Wysłany: 2010-03-29, 11:30
No i po turnieju. Przy jego okazji poznałem Miśka (misiek1994) który nawiasem mówiąc całkiem dobrze w nim wypadł W turnieju wziął udział jeszcze jeden forumowicz (uczestnik IV SzLM) jak zechce to sam się ujawni
Przy okazji składam podziękowania i gratulacje dla organizatorów za przygotowanie tak wspaniałej imprezy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum