FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: redjok
2010-06-22, 07:33
Mam zadania i nagrody.
Autor Wiadomość
Klr! 
User

Ranking: 1831
Wysłany: 2007-06-09, 01:29   

Tomrejten napisał/a:
kolokwium napisał/a:
redjok napisał/a:
To byłoby na tyle do Pana "pnO"
Sęk w tym, że nie ma na forum takiego użytkownika. :roll:

Żałosne to było.

kolokwium napisał/a:
Pozwolisz, że będę miał inne zdanie :mrgreen:

Moim natomiast zdaniem to już mega żałosne było. No ale cóż. :roll:

kolokwium 
Moderator
Sędzia FA

Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp
Wysłany: 2007-06-09, 13:18   

Moim zdaniem to też było żałosne, a nawet tera żałosne. :roll:

mattihau 
Junior Admin

Ranking: 1866
Nick na Kurniku: mattihau
Wysłany: 2007-06-09, 14:44   

No to wreszcie się inteligenta dyskusja wywiązała...

Pic 
Zasłużony

Ranking: 1800
Nick na Kurniku: lpicunio
Wysłany: 2007-06-13, 08:48   

Śmieszne dla mnie jest to, że Pan PNO chce zachęcać młodzież do gry i nauki $$$..... Każdy, komu podobają się szachy i pasjonują go, nie potrzebuje zachęty do rozwoju..... Co to by się na świecie porobiło gdyby wszycy uczyli się i grali w szachy dla pieniędzy..... Nie mam o Panu(PNO) dobrego zdania :arrow: nie dotrzymuje Pan słowa :arrow: tworzy Pan niemiłą atmosferę. Ten dział jest o konkursie, więc prosze nie robić offtopu.

PS. Prosze nauczyć się kożystać z pogrubienia czcionki, albo nie pogrubiać tekstu wcale.

redjok 
Moderator

Ranking: 1800
Nick na Kurniku: redjok
Wysłany: 2007-06-13, 13:55   

Cieszy mnie fakt, że nasz admin włączył się do dyskusji :)

Pic napisał/a:
Ten dział jest o konkursie, więc prosze nie robić offtopu

Niby o konkursie jednak temat jest "Mam zadania i nagrody" czyli taki trochę o niczym ;)
A jeśli wywiązuje się interesująca dyskusja
mattihau napisał/a:
No to wreszcie się inteligenta dyskusja wywiązała...
[czy na pewno inteligentna ?] jak to zauważył Matti to warto nie zwracac uwagi na to że robi się offtop.

Jak mówi mój znajomy z rozmową jest jak z dymem nie wiadomo w którą stronę poleci ;)

kolokwium 
Moderator
Sędzia FA

Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp
Wysłany: 2007-09-09, 18:09   

Na stronie www.szachista.com na forum http://szachy.jun.pl/view...highlight=#2655
jest konkurs gdzie dają kasę. Jest 8 zadań. 7 matów w 2 posunięciach. Ostatnie jest dla ambitnych (pewnie mszak już je rozwiązał) bo to mat pomocniczy w 5 posunięciach.
Na te matodwójki to by problemiości narzekali bo to nie są kompozycje (oprócz 7 zadania) ale przykłady z partii. Ułożona e sąod najłatwiejszych do najtrudniejszych (ale każdy może uważać inaczej).
Ale czy TO jest trudne zadanie?
lub to

Bo te to już bardziej (7 i 8 w konkursie).
oraz
To ostatnie (8) to właśnie ten mat pomocniczy (biały matuje, a czarny mu pomaga).
Termin nadsyłąnia rozwiązań jest do piątku, 14 września 2007. Oczywiście nie trzeba rozwiązać wszystkich zadań aby brać udział w losowaniu. Jednak ilość nagród zależy od ilości odpowiedzi. Im więcej tym więcej. Więc zapraszam do rozwiązywania. Zadania są już od poziomu V kategorii.

Wypłata nagród jest gwarantowana przez moderatora "tpp" (na www.szachista.com - forum).

ps.
Na jednym z forów był (i nadal jest) wpis
pwojt napisał/a:
czekałem długo z tym postem, ale moja cierpliwość się skończyła...

konkurs zakończył sie ponad miesiąc temu a ja do teraz jeszcze nie dostałem kasy, przestałem wierzyć w to że kiedykolwiek je dostanę...

trzeba coś z tym zrobić!!

prosze innych laureatów o kontak mailem: pwojtus@gazeta.pl
pwojt napisał/a:
z mojej strony należy się małe sprostowanie.

Chciałbym przeprosic p. Władka za moje oskarżenia. Nagrodę otrzymałem z dużym opóźnieniem, ale nie jest to jego wina... Jednocześnie chciałbym zaznaczyc, że gdybym od razu dowiedział się że moje pieniądze są do odebrania u p. Królikowskiego to cała ta sytuacja nie miałaby miejsca...

jeszcze raz przepraszam;
z poważaniem, Piotr Wojtaszewski

Czy laureaci z tego forum otrzymali to co im obiecano?

barbara1570 
User

Ranking: 2950
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-01-04, 06:52   

slaug napisał/a:
Cóż powiem tak. Nawet jeżeli ów Pan te dolary będzie Wam chciał wysyłać (chociaż uważam, że przyzwoicie jest w Polsce płacić w złotówkach) to jest to osoba o bardzo niskim poziomie wychowania, z którą za wiele do czynienia nie warto mieć.

Oczywiście każdy szachista zadania powinien rozwiązywać, bez tego postępów robić się nie da, ale te turnieje to po prostu ściema.

W międzyczasie zapraszam na stronę szachy.gda.pl gdzie już w najbliższy tydzień kolejne pytanie konkursowe. Nagroda nie jest tak okazała, ale przynajmniej realna. Z każdą edycją do wygrania jest jedna książka szachowa sponsorowana przez redakcję serwisu. Konkurs odbywać się będzie cyklicznie co 2 tygodnie. Nagroda z 1 edycji została już wysłana.

P.S. Niedługo będziemy organizować jakiś turniej na kurniku z nagrodami. Muszę się tylko jeszcze zastanowić nad szczegółami. Jak je ustalę to regulamin zamieszczę na naszej stronie i dam znać na forach.

Pozdrawiam,
Daniel Bachan

Dzis lubie cytowac ,, nawiedzonych' oczywiscie oswieconych ,nawet porzadnie wyksztalconych.
Polskie zlotowki sa zawsze lepsze , niz znile zielone dolary.
Jesli pochodza z Gdanska to pewno sa najlepsze....Tak jak Premier ,najlepszy >pierwszy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi