FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
www.kurnik.pl
Autor Wiadomość
kspttw 
Expert
szachowy amator

Ranking: 2350
Nick na Kurniku: kspttw
Wysłany: 2010-01-12, 09:01   

Ale po co piszesz że wyczytałeś to z angielskojęzycznego forum? Co z tego, że mogło to tam być? Chciałeś zabłyszczeć, że czytasz takie fora?

pyetrek 
User

Ranking: 1550
Wysłany: 2010-01-12, 10:25   

A ty po co piszesz ,że umiesz matować skoczkiem i gońcem w 30 sekund, chcesz zabłyszczeć z rankingiem 2350, swoimi umiejętnościami wśród amatorów z okolic drugiej i trzeciej kategorii ? Pochwal się na forach w których piszą profesjonalni szachiści. Zauważyłem ,że lubisz się przechwalać ,docinać innym i jesteś czasem zgryzliwy, ,skup się raczej na merytorycznej stronie swoich postów.

misiek1994 
User
Staram sie (czasami)

Ranking: 1600
Nick na Kurniku: michalv4
Wysłany: 2010-01-12, 14:39   

Panowie, jak macie zły dzień, to odpuście sobie pisanie postów, bo to wcale nie wpływa pozytywnie na forum.

Mnie osobiście, g... obchodzi, gdzie wyczytał to pyetrek. Mógł i na forum chińskim. Ale o taką pierdołe wszczynać kłótnie?

kolokwium 
Moderator
Sędzia FA

Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp
Wysłany: 2010-01-12, 15:36   

Post BulBulAtora go dość zdenerwował, może bardziej niż kspttw.

kspttw 
Expert
szachowy amator

Wysłany: 2010-01-12, 17:08   

Pyetrek. Zacznę od tego, że ja nigdy nie kłamię. Po drugie twoje pozostałe argumenty są również nieprawdziwe i nie poparte żadnymi argumentami.

A tamto ze skoczkiem i gońcem to w innym kontekście jest użyte. Po za tym wydaje mi się, że nie ma w tym nic specjalnego, również dla III-II kategorii. W szczególności umiejętność matowania skoczkiem i gońcem raczej nie zależy od umiejętności gry w szachy.

Ja się nie popisuję. I jak chcesz mieć forum, gdzie będą pisać sami słabsi od Ciebie, którzy będą Cię wielbić i nie zwracać uwagi na Twoje błędy, to raczej musisz sam założyć forum. No chyba, że admini tego forum będą mieć podobne zdanie na ten temat.

Ale skoro sobie życzysz - mogę Ci zagwarantować, że nie "usłyszysz" już ode mnie ani jednego złego słowa. Niestety wielbić Cię również nie będę.

pyetrek 
User

Wysłany: 2010-01-12, 18:27   

Cytat:
Ale skoro sobie życzysz - mogę Ci zagwarantować, że nie "usłyszysz" już ode mnie ani jednego złego słowa. Niestety wielbić Cię również nie będę.

A to już dobrze bo myślałem ,że się na mnie specjalnie uwziąłeś :mrgreen: , a co ja ci złego zrobił :D

Proponuję remis i podanie dłoni (wirtualnie oczywiście)

kspttw 
Expert
szachowy amator

Wysłany: 2010-01-12, 18:38   

pyetrek napisał/a:
Proponuję remis i podanie dłoni (wirtualnie oczywiście)

:ok:

Vujek1991 
User

Nick na Kurniku: vuiek1991
Wysłany: 2010-01-12, 20:09   

No właśnie. Buzi i po sprawie.

bartek 
User

Ranking: 1155
Nick na Kurniku: bin75
Wysłany: 2010-01-12, 22:59   

A tak odemnie.....jesteście w temacie www.kurnik.pl .......a robicie z tego chlew-tyle.A Pyetrek to chyba zapomniał jak mi dociął na kurniku....

pyetrek 
User

Wysłany: 2010-01-13, 08:56   

Jeśli cię obraziłem to daj jakiegoś screena

Coś sobie przypominam ,że ci napisałem po partii abyś liczył trochę głębiej, bo dobrze zaczynasz partię a potem jakoś wszystko się sypie, jeśli to jest złośliwość to..... . Ja bardzo chętnie przyjmuję uwagi od zawodników którzy mają wyższy ranking i ze mną wygrali bo to pozwala mi uświadomić sobie swoje słabości. Czasem nawet po partii dyskutujemy o niej.

!! Ale widać czasem lepiej powiedzić tylko "czesć" i "dzięki" żeby nie urazić.

WuG 
User

Ranking: 1000
Wysłany: 2010-04-23, 11:48   kurnik, a inne serwery

Cześć,
Przy okazji poczty o zmianie regulaminu, przypomiałem sobie, że mam tu konto :mrgreen: . Czytam, wszystko mi się podoba, jednak zauważyłem, że wszystko kręci tu się wokół kurnika. Czy to przypadek ?

Artur

Vujek1991 
User

Nick na Kurniku: vuiek1991
Wysłany: 2010-04-23, 12:08   

Mimo wielu wad kurnik ma pewne niepodważalne zalety - konto zakładasz w jedną chwilę (nick, e-mail), logujesz się i grasz - i to nie tylko w szachy.

redjok 
Moderator

Ranking: 1800
Nick na Kurniku: redjok
Wysłany: 2010-04-23, 12:54   

WuG napisał/a:
Przy okazji poczty o zmianie regulaminu, przypomiałem sobie, że mam tu konto :mrgreen: . Czytam, wszystko mi się podoba, jednak zauważyłem, że wszystko kręci tu się wokół kurnika. Czy to przypadek ?

To miło, że na nowo odkryłeś to forum :)

Co się tyczy kurnika to wygląda na to, ze to nie przypadek. Można byłoby grać oczywiście za pośrednictwem innej kafejki jednak ta musiałaby spełnić kilka warunków:

- być darmową
- dać możliwość swobodnego zakładania turniejów
- być na tyle popularną ( w domyśle znaną lub też "obczajoną" ) aby poruszanie się po niej nie sprawiało nikomu problemu.

Masz może na myśli jakieś konkretne miejsce ?

demon_szybkosci 
Moderator
kiedys grywalem ;)

Ranking: 1801
Nick na Kurniku: studentmolowy
Wysłany: 2010-04-23, 13:52   

Mysle, ze jest jeszcze kika zalet, ktore inne kafejki nie maja:
- serwer z grami (nie tylko szachami) jest profesjonalnie wykonany
- serwer oferuje BARDZO duza roznorodnosc gier (planszowych, karciach i innych)
- serwer obecnie sciaga ok. 30-35 tys. uzytkownikow
- serwer umozliwia dobra zabawe i gre osobom spoza granicy jezykowej (PLAY.OK) i ma wiele odmian jezykowych (jesli dobrze pamietam to co najmniej kilkanascie jezykow)
- nie wymaga instalowania dodatkowego oprogramowania (wystarczy miec zainstalowana JAVA na komputerze)
- odnosnie szachow, to zwykle zauwazam ok. 2,5-3tys. graczy, wiec jest BARDZO duzy wybor (zarowno odnosnie sily gry, stylu gry jak i tempa gry czy formy rozgrywek {np. turniej})

:idea: Czy jest jakas inna kafejka, ktora przebija kurnik? (obowiazkowe - bezplatna) :ok: :roll:

albatros 
User

Ranking: 1900
Wysłany: 2010-04-23, 14:41   

Przypuśćmy, że na kurniku, przeciwnik po przegranej mnie obraża: używa wulgaryzmów. Jakie mogę podjąć kroki oprócz wpisania go na czarną listę?

Odpowiedz do tematu