A ty po co piszesz ,że umiesz matować skoczkiem i gońcem w 30 sekund, chcesz zabłyszczeć z rankingiem 2350, swoimi umiejętnościami wśród amatorów z okolic drugiej i trzeciej kategorii ? Pochwal się na forach w których piszą profesjonalni szachiści. Zauważyłem ,że lubisz się przechwalać ,docinać innym i jesteś czasem zgryzliwy, ,skup się raczej na merytorycznej stronie swoich postów.
Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp Pomógł: 5 razy Wiek: 45
Wysłany: 2010-01-12, 15:36
Post BulBulAtora go dość zdenerwował, może bardziej niż kspttw.
_________________ www.kolegiumsedziow.prv.pl -> konkurs Przepisów Gry w szachy (bez nagród ale można poznać przepisy - a może uważasz, że je znasz?). Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Ranking: 2350
Nick na Kurniku: kspttw Pomógł: 1 raz Wiek: 20
Wysłany: 2010-01-12, 17:08
Pyetrek. Zacznę od tego, że ja nigdy nie kłamię. Po drugie twoje pozostałe argumenty są również nieprawdziwe i nie poparte żadnymi argumentami.
A tamto ze skoczkiem i gońcem to w innym kontekście jest użyte. Po za tym wydaje mi się, że nie ma w tym nic specjalnego, również dla III-II kategorii. W szczególności umiejętność matowania skoczkiem i gońcem raczej nie zależy od umiejętności gry w szachy.
Ja się nie popisuję. I jak chcesz mieć forum, gdzie będą pisać sami słabsi od Ciebie, którzy będą Cię wielbić i nie zwracać uwagi na Twoje błędy, to raczej musisz sam założyć forum. No chyba, że admini tego forum będą mieć podobne zdanie na ten temat.
Ale skoro sobie życzysz - mogę Ci zagwarantować, że nie "usłyszysz" już ode mnie ani jednego złego słowa. Niestety wielbić Cię również nie będę.
Coś sobie przypominam ,że ci napisałem po partii abyś liczył trochę głębiej, bo dobrze zaczynasz partię a potem jakoś wszystko się sypie, jeśli to jest złośliwość to..... . Ja bardzo chętnie przyjmuję uwagi od zawodników którzy mają wyższy ranking i ze mną wygrali bo to pozwala mi uświadomić sobie swoje słabości. Czasem nawet po partii dyskutujemy o niej.
Ale widać czasem lepiej powiedzić tylko "czesć" i "dzięki" żeby nie urazić.
Cześć,
Przy okazji poczty o zmianie regulaminu, przypomiałem sobie, że mam tu konto . Czytam, wszystko mi się podoba, jednak zauważyłem, że wszystko kręci tu się wokół kurnika. Czy to przypadek ?
Ranking: 1800
Nick na Kurniku: redjok Pomógł: 4 razy Wiek: 30 Skąd: Przeworsk
Wysłany: 2010-04-23, 12:54
WuG napisał/a:
Przy okazji poczty o zmianie regulaminu, przypomiałem sobie, że mam tu konto . Czytam, wszystko mi się podoba, jednak zauważyłem, że wszystko kręci tu się wokół kurnika. Czy to przypadek ?
To miło, że na nowo odkryłeś to forum
Co się tyczy kurnika to wygląda na to, ze to nie przypadek. Można byłoby grać oczywiście za pośrednictwem innej kafejki jednak ta musiałaby spełnić kilka warunków:
- być darmową
- dać możliwość swobodnego zakładania turniejów
- być na tyle popularną ( w domyśle znaną lub też "obczajoną" ) aby poruszanie się po niej nie sprawiało nikomu problemu.
Ranking: 1801
Nick na Kurniku: studentmolowy Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Skąd: podkarpacie (SW)
Wysłany: 2010-04-23, 13:52
Mysle, ze jest jeszcze kika zalet, ktore inne kafejki nie maja:
- serwer z grami (nie tylko szachami) jest profesjonalnie wykonany
- serwer oferuje BARDZO duza roznorodnosc gier (planszowych, karciach i innych)
- serwer obecnie sciaga ok. 30-35 tys. uzytkownikow
- serwer umozliwia dobra zabawe i gre osobom spoza granicy jezykowej (PLAY.OK) i ma wiele odmian jezykowych (jesli dobrze pamietam to co najmniej kilkanascie jezykow)
- nie wymaga instalowania dodatkowego oprogramowania (wystarczy miec zainstalowana JAVA na komputerze)
- odnosnie szachow, to zwykle zauwazam ok. 2,5-3tys. graczy, wiec jest BARDZO duzy wybor (zarowno odnosnie sily gry, stylu gry jak i tempa gry czy formy rozgrywek {np. turniej})
Czy jest jakas inna kafejka, ktora przebija kurnik? (obowiazkowe - bezplatna)
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum