Ranking: 1000
Nick na Kurniku: mol_ksiazkowy, marcowy_docent, i... munoz
Wysłany: 2009-01-31, 14:13
Quote:
Cytat:
forum nie jest dochodowe, a więc promocja jest utrudniona z uwagi na ograniczone środki, każdy z nas w swój sposób promuje to forum, ja umieszczam link w komunikatach, informację na sali gry, podlinkowałem w celu SEO, inni robią to co mogą.
Moim zdaniem promocja forum idzie w miare dobrze. Z zakładce użytkownicy widać, że co miesiąc przybywa nam od 11-19 użytkowników a to dobry wynik.
Widać też, że bardzo mało osób z nowych pisze więcej niż jeden post a nieraz żadnego. Dobra wiadomośc to taka, że z nowych część bierze aktywny udział w zyciu forum np. epilogue czy dzieciok, którzy dołączyli do nas w 2009r. i od razu zagrali w LM. Moim zdaniem bardziej powinniśmy skupić się na tym żeby ci co tutaj wchodzą zostawali z nami na dłużej. Naszą zaletą jest, że forum jest obszerne, jest na nim dużo tematów i każdy znajdzie z pewnością coś dla siebie. Proponuję też pododawać siebie do znajomych na Kurniku. Fajniej będzie grać z kims z forum niz z osoba obcą. Może warto zamieścić zakładkę "Jesteś nowy?" od razu na widoku w dodatku wyróżonionym kolorem i zamieścić najistotniejsze informacje dla nowych użytkowników. Na początku jest zakładka "Regulamin forum" - owszem jest on ważny (porzadek i kultura musza być) ale powiedzcie z ręką na sercu ilu z was zaczyna czytać jakikolwiek forum od pozycji "Regulamin"? Ja nigdy:)
A jest to doskonałe miejsce aby zachęcić początkującego do pisania na forum do przedstawienia mu co robimy np. że gramy LM do której można dołączyć. A jak ktoś napisze kilka postów czy zagra LM to już się przywiązuje do forum bo czuje, że coś tu robi, że to jest "jego" forum i dobrze się tu czuje.
Od kilku dni gram na kurze i zapraszam na forum mam nadzieje że wejdą poczytają i zostaną na dłużej a nawet będa pisac. Przedział wiekowy od 10 do jeden nie chciał powiedziec ale uważa się za starego.
Ranking: 1800
Nick na Kurniku: redjok Pomógł: 4 razy Wiek: 30 Skąd: Przeworsk
Wysłany: 2010-01-13, 22:52
BulBulAtor napisał/a:
Od kilku dni gram na kurze i zapraszam na forum mam nadzieje że wejdą poczytają i zostaną na dłużej a nawet będa pisac.
Ja tak staram się robić jak najczęściej. Po partii [turnieju] zapraszam do odwiedzenia forum. W opisie mojego nicku na kurniku mam informacje o naszym forum.
Ostatnio zacząłem pytać się osób z którymi gram czy były na forum szachowe.pl i okazuje się, że 90% nie wie o jego istnieniu. Kto tylko może [czytaj: ma ochotę] to zawsze po partii warto wspomnieć o nas.
Ostatnio zacząłem pytać się osób z którymi gram czy były na forum szachowe.pl i okazuje się, że 90% nie wie o jego istnieniu. Kto tylko może [czytaj: ma ochotę] to zawsze po partii warto wspomnieć o nas.
Warto tez robic sporo turniejów na kurniku (prywatny, organizator=wwwszachowepl) bo to przyciaga nieco ludzi.
Ps Moznaby tez zrobic Mistrzostwa forum szachowe.pl , w szachach szybkich (7 rund , 3 min) czy beda chetni ?
Ranking: 1801
Nick na Kurniku: studentmolowy Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Skąd: podkarpacie (SW)
Wysłany: 2010-02-02, 21:22
Jesli juz to proponuje co najmniej 5 lub 7min na gracza (i tez 7 rund). Inaczej to sa BLYSKAWICZNE mistrzostwa
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp Pomógł: 5 razy Wiek: 45
Wysłany: 2010-02-02, 22:27
Tak, czy siak będą błyskawiczne
_________________ www.kolegiumsedziow.prv.pl -> konkurs Przepisów Gry w szachy (bez nagród ale można poznać przepisy - a może uważasz, że je znasz?). Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp Pomógł: 5 razy Wiek: 45
Wysłany: 2010-02-04, 15:05
Proszę wziąć pod uwagę, jakie kłopoty były przy terminie turniejów tematycznych i meczu z matematykami (tam też z obsadą).
_________________ www.kolegiumsedziow.prv.pl -> konkurs Przepisów Gry w szachy (bez nagród ale można poznać przepisy - a może uważasz, że je znasz?). Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Ranking: 1801
Nick na Kurniku: studentmolowy Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Skąd: podkarpacie (SW)
Wysłany: 2010-06-13, 15:46
Swietna robota! Mysle, ze przy wielu roznych sposobach (i formach)... nasze forum niebawem sie tak rozrosnie, ze trzeba bedzie dokupic nowe stoliki i krzesla, zeby sie wszyscy jakos pomiescili
Ponoc ostatnio w turnieju telewizyjnym {bodajze "milionerzy" czy jakos tak} bylo pytanie (za bagatela 800 tys zl!), w ktorym do wyboru byly 4 odpowiedzi:
PYTANIE: Jak sie nazywa najlepsze forum szachowe o tematyce szachowej w Polsce:
1) * szachowe.pl
2) * szachista.com
3) * pzszach.pl
4) * szachownica.pl
Koles polecial rowno po bandzie bo wybral odpowiedz (najpierw wykorzystal "telefon do przyjaciela") nr 3 . Wybralby prawidlowa (nr 1) i mialby na nastepne 20 lat spokoj z finansami
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
:idea: Swietna robota! Mysle, ze przy wielu roznych sposobach (i formach)... nasze forum niebawem sie tak rozrosnie, ze trzeba bedzie dokupic nowe stoliki i krzesla, zeby sie wszyscy jakos pomiescili
Ponoc ostatnio w turnieju telewizyjnym {bodajze "milionerzy" czy jakos tak} bylo pytanie (za bagatela 800 tys zl!), w ktorym do wyboru byly 4 odpowiedzi:
PYTANIE: Jak sie nazywa najlepsze forum szachowe o tematyce szachowej w Polsce:
1) * szachowe.pl
2) * szachista.com
3) * pzszach.pl
4) * szachownica.pl
Koles polecial rowno po bandzie bo wybral odpowiedz (najpierw wykorzystal "telefon do przyjaciela") nr 3 . Wybralby prawidlowa (nr 1) i mialby na nastepne 20 lat spokoj z finansami
NIema to jak dobry marketing a zy tymi stołami trzeba sie zastanowić (wracam do temamtu na temat ceny takiego przedwrzęsięcia (czy jakoś tak sie mówi))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum