Ranking: 1800
Nick na Kurniku: redjok Pomógł: 4 razy Wiek: 30 Skąd: Przeworsk
Wysłany: 2009-01-13, 22:19
Nie kupiłem
Na forum przeczytałem taką informację
Cytat:
Pierwszy numer będzie można otrzymać bezpłatnie na turniejach Amplico i Cracovii, będziemy wysyłać także darmowe egzemplarze - wraz z ofertą prenumeraty - na adres który najlepiej wysłać na st.zawadzki@czasopismo-mat.pl
Od drugiego numeru będzie normalnie prenumerata i sprzedaż - prawdopodobnie przez EMPIKi i pewnie przez sprzedawców książek szachowych.
Ranking: 1801
Nick na Kurniku: studentmolowy Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Skąd: podkarpacie (SW)
Wysłany: 2009-01-13, 22:51
Ja takze dostalem WCZORAJ i przeczytalem od dechy do dechy. JUZ prenumerate zamowilem (7nr w ciagu 2009 za 60zl! - bomba!). Oceniam pismo na 8/10 z nadziejami na 9-9,5 po pol roku rozwoju! .
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Cena jest atrakcyjna 60 zl. rocznie...
---------------
Czasopismo takie sobie...
50 w skali 100 > tylko moze bedzie lepiej kiedys.
30 lat temu mialem kilkanascie czasopism z Europy >> Prenumerata.
Prawie wszystkie byly lepsze od >Mata.
---------------
W Polsce do szachow nie mamy szczescia >> prosta przyczyna ,malo ludzi rozumie Szachy.
To ma wplyw na czasopisma szachowe i ogolnie reklame Szachow.
Ostatnio zmieniony przez barbara1570 2009-03-14, 12:46, w całości zmieniany 1 raz
Ranking: 1600
Nick na Kurniku: tomorek86
Wysłany: 2009-03-14, 12:45
barbara1570 napisał/a:
Cena jest atrakcyjna 60 zl. rocznie...
---------------
Czasopismo takie sobie...
50 w skali 100 > tylko moze bedzie lepiej kiedys.
30 lat temu miale kilkanascie czasopism z Europy >> Prenumerata.
Prawie wszystkie byly lepsze od >Mata.
---------------
W Polsce do szachow nie mamy szczescia >> prosta przyczyna ,malo ludzi rozumie Szachy.
To ma wplyw na czasopisma szachowe i ogolnie reklame Szachow.
Prawie robi dużą różnicę.
Pani rozumie szachy, a może to szachy rozumieją panią.
_________________ www.kolegiumsedziow.prv.pl -> konkurs Przepisów Gry w szachy (bez nagród ale można poznać przepisy - a może uważasz, że je znasz?). Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Wysłany: 2009-04-29, 13:31
redjok napisał/a:
Nie wiecie czy już wyszedł kolejny numer ?
Wyszlo (z drukarni) tydzien temu, a dzis mialem okazje nieco sie zaczytywac! Jak dla mnie to 80% czasopisma jest bdb, reszta 20% nie pociaga mnie tak bardzo (np. opisy turniejow, analizy partii, itp). Niemniej wg mnie jedno z najlepszych szachowanych czasopism w Polsce! Jak dalej tak pojdzie to w styczniu 2010 juz bedzie najlepsze!
Tak wiec jak narazie czasopismo sie rozwija i w dobrym kierunku podaza! Dodam tylko, ze zdjecia sa (w wiekszosci) kolorowe, jakosc skladu na dosc wysokim poziomie, natomiast jezyk (tak glowny jak i specjalistyczny - mam na mysli analizy) bardzo wywazony oraz elegancki!
PS. Jak ktos chce zrobic sobie (komus) niespodzianke to cytuje: "...Do klubow, a takze zorganizowanych grup, kierujemy oferte "3+1" - w cenie trzech prenumerat otrzymuje sie cztery"!
_________________ Szachy sa jak ocean, w ktorym slon moze sie napic, a demon i mol wykapac. 1-12-2009 zrezygnowalem z szachow "wyczynowych"; chce uczyc innych w realu jak myslec i planowac
Ranking: 1111
Nick na Kurniku: tpp Pomógł: 5 razy Wiek: 45
Wysłany: 2009-04-29, 13:59
Pismo jest formatu A4. A5 lub B5 by się lepiej/wygodniej czytało.
_________________ www.kolegiumsedziow.prv.pl -> konkurs Przepisów Gry w szachy (bez nagród ale można poznać przepisy - a może uważasz, że je znasz?). Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Wysłany: 2009-05-02, 00:08
Jak najbardziej! . Pytanie tylko JAK mozna sie NIE ZGODZIC z faktami??? . Jesli dobrze czytam to sa tam przede wszystkim "suche" fakty, takie jak np. nagroda za 1 miejsce w turnieju X to 5tys Euro, zas w za wygranie Z to 20tys USD. Oczywiscie jesli ktos nie ma dostepu do artykulu to moze miec gorzej z wypowiedzia
PS. Z twoja SUGESTIA sie calkowicie nie zgodze . Za bardzo WYRWANY z kontekstu, a wiec niemal jednoznacznie wskazuje na odpowiedz: "absolutnie nie". Niemniej w calosci artykulu (kontekstu) pasuje wg mnie ZNAKOMICIE!
Naklad "mata" 2000 czy wszystkie numery sa sprzedawane?
------------
Na 40 stronach mamy malo szachow... 12 stron jest bezproduktywna..
Czasopismo przypomina biuletyny szachowe robione w turniejach szachowych 30 lat temu...
Slogan taki "arcymistrzoskie czasopismo dla wszystkich" tylko nie jest napisane czy to dla arcymistrzow brydza sportowego?
Jedynie co mi sie podoba to nazwa czasopima >mat<..
Reklam amploco jest piekna tylko czasopismo >Mat< wyszlo po zakonczonym turnieju warszawskim
------------
Ps.
Naklad "panoramy szachowej"1500 rowniez przypomina " Biuletyn szachowy"
-----------
Szachy-CHESS naklad 950 numerow. jak na redakcje jednego szachisty to bardzo udane czasopismo szachowe...
------------
Dostaje za free czasopisma szachowe , gdzie redaktorem jest jeden czlowiek i o dziwo sa lepsze niz nasze czasopisma z GM w tle.... szachy trzeba lubiec trzeba kochac, trzeba umiec je pokazywac... tu jest potrzebne wieloletnie doswiadczenie...
Ranking: 2350
Nick na Kurniku: kspttw Pomógł: 1 raz Wiek: 20
Wysłany: 2009-12-30, 14:28
barbara1570 napisał/a:
szachy trzeba lubiec trzeba kochac, trzeba umiec je pokazywac... tu jest potrzebne wieloletnie doswiadczenie...
Więc może przestań pieprzyć, tylko weź się do roboty? Taki doświadczony i rozumiejący szachy propagator by się bardzo przydał polskim szachom.
Jak dla mnie to co robisz to zwykły spam - ciągle wrzucasz diagramy, piszesz nie na temat i non stop narzekasz na polskie szachy, podczas gdy sam nic nie umiesz zrobić. Ile lat już obiecujesz o tym wspaniałym turnieju w Sandomierzu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum