Strona 5 z 6

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 03 wrz 2013, 09:47
przez matman
Ja kupiłem Fritza 13 i niestety nie popatrzyłem na opakowanie na którym nic nie było napisane na temat długości Premium no i mam tylko miesiąc Premium.
Mam pytanie: mam konto na playchess które chcę przedłużyć i kupuję Fritza 12 to jak to zrobić? Zainstalować Fritza 12, aktywować go i następnie zalogować się do playchess za pomocą Fritza 12 używając dotychczasowego konta na playchess? Czy konto zostanie przedłużone?

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 03 wrz 2013, 13:45
przez skoczek
matman napisał(a):Mam pytanie: czy jak kupię np. Juniora 10 to będę mógł nim przedłużyć istniejące konto na playchess czy będę musiał założyć nowe konto?

Kiedyś pisałem do Chessbase, czy logując się przez Fritz 11 da się przedłużyć roczny dostęp kodem z Juniora 10 i odpisali, że raczej powinno się udać ;)
Czym obecnie logujesz się do Playchess?

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 03 wrz 2013, 13:54
przez matman
Loguję sie za pomocą Fritza 11, Fritza 13 i programu z playchess.com

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 03 wrz 2013, 14:22
przez skoczek
Kupuję nowego Fritza, rejestruję i loguję się na istniejące konto, tak to chyba powinno wyglądać.
Ja tak przedłużałem (Junior 10 na Fritz 11).
Można ew. zapytać kogoś z obsługi (kolumna Ranking: Sysop lub Chessbase) po zalogowaniu na Playchess.

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 03 wrz 2013, 19:46
przez krzysio
Nie trzeba rejestrować nowego Fritza a tym bardziej instalować go, z Fritzem dostaje się dwa kody aktywacyjne, jeden do Fritza a drugi do playchess, trzeba zalogować się na swoim koncie i podać kod aktywacyjny do playchess.

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 03 wrz 2013, 20:12
przez skoczek
krzysio napisał(a):Nie trzeba rejestrować nowego Fritza a tym bardziej instalować go, z Fritzem dostaje się dwa kody aktywacyjne, jeden do Fritza a drugi do playchess, trzeba zalogować się na swoim koncie i podać kod aktywacyjny do playchess.

Czyli tak jak mi odpisali z Chessbase - kod nie jest przypisany do programu i można go wykorzystać w innym z którego logujemy się do Playchess.
Ps. Z Fritz'em 11 miałem tylko jeden kod: "Klucz aktywacyjny".

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 03 wrz 2013, 23:16
przez matman
krzysio napisał(a):Nie trzeba rejestrować nowego Fritza a tym bardziej instalować go, z Fritzem dostaje się dwa kody aktywacyjne, jeden do Fritza a drugi do playchess, trzeba zalogować się na swoim koncie i podać kod aktywacyjny do playchess.

Być może to o czym piszesz dotyczy Fritza 12. Z Fritzem 13 jest tylko 1 kod znajdujący się na okładce instrukcji obsługi i służy do aktywacji programu oraz daje miesiąc Premium dla nowo założonego konta. Gdybym się zalogował od razu na stare konto to prawdopodobnie byłoby przedłużone o miesiąc.

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 03 wrz 2013, 23:30
przez krzysio
Nie będę się sprzeczał teraz czy do Fritza jest jeden czy dwa klucze, konto playchess zakładałem na Fritz11 (na allegro sprzedawca mnie oszukał i wcisnął 30dniową wersję jako roczną) i tu były dwa kody, później kupiłem Fritza13 niestety pechowo z miesięcznym premium, po skończeniu pierwszych 30 dni wklepałem kod z Fritz 13, po skończeniu 30 dni premium z Fritz 13 kupiłem Fritz12 z rocznym kontem i wklepałem kod.
Czy instalowałem Fritz11 nie pamiętam, 13tkę na dwóch kompach a 12stki poza samym kluczem nie dotykałem.

edit
Nawet jeśli jest tylko jeden klucz to o ile dobrze pamiętam osobno aktywuje sie samego Fritza a osobno playchess.

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 01 paź 2013, 20:36
przez biniek
Dziś debiutuje przeglądarkowy klient do Playchess.
Na razie bez możliwości logowania.
Więcej na: http://www.chessbase.com/Home/TabId/211/PostId/4011364/new-playchess-on-the-web-011013.aspx

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 29 gru 2013, 21:42
przez krzysio
Mam prośbę/szybkie pytanie - jeden z graczy sypał mi wyzwiskami jak głupi na playchess, to można jakoś zgłosić?

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 31 gru 2013, 14:16
przez skoczek
Spróbuj napisać do kogoś z obsługi (Sysop lub Chessbase).

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 01 sty 2014, 12:32
przez biniek
W okienku czatu kliknij prawym przyciskiem myszy na użytkownika, powinna pojawić się opcja "zgłoś obraźliwe zachowanie".

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 25 mar 2014, 04:11
przez Początkujący
Mam Pytanko czy na playchess można zrezygnować z gry przez zamknięcie okna? Zwykle nie gram na playchess tylko oglądam partie, więc się nie orientuje w etykiecie. Czy trzeba kliknąć "poddaj" partię. Chodzi o to, że nie widziałem wcześniej przycisku "poddaj" i wychodziłem przez zamknięcie stołu. Gdy straciłem hetmana zamknąłem okno i kliknąłem zrezygnuj. Pytanie dotyczy tego, czy mojemu przeciwnikowi naliczą punkty za takie moje zachowanie? Zamknąłem okno i kliknąłem "zrezygnuj". Potem gdy chciałem z nim rozegrać następną partię to on zamknął okno.

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 22 gru 2015, 11:44
przez krzysio
Przerabiał ktoś playchess pod linuksem? Przez przeglądarkę można ale interfejs jakiś taki dziwny, najchętniej to fritza bym postawił ale nie wiem czy to możliwe (przez emulator win?).

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

PostNapisane: 22 gru 2015, 13:03
przez majsza
Na pewno jest możliwe postawienie Fritza 11 (kupiłem niedawno w biedronce za 9 zł) na Xubuntu 14.04 LTS ( a co za tym idzie na innych odmianach tego wydania). Wersja Wine to 1.7.55 z oficjalnego repozytorium Ubuntu.

Po instalacji używałem konta (dla playchess) utworzonego na Fritzie 10, który też miałem na Xubuntu. Czyli wychodzi na to, że można wykorzystać istniejące konto. Oczywiście pluje się teraz program o numer seryjny (bo czas minął), ale pełna funkcjonalność mnie nie interesuje. Do gry konto bez tych dodatków wystarcza.

Obrazek

Aha. Wine akronim rekurencyjny od ang. Wine is not an emulator. Ja bym określił Wine jako kawałki Windowsa udające Windowsa w Linuksie ;)