Witam,
Czy są nauczyciele/instruktorzy, którzy nauczają szachów w przedszkolu, szkole i chcieliby się wymienić doświadczeniem?
Mam tu na myśli kontakt przez internet, ale również na żywo jeśli byłaby taka chęć.
Pozdrawiam
Tomaszachista napisał(a):Witam,
Czy są nauczyciele/instruktorzy, którzy nauczają szachów w przedszkolu, szkole i chcieliby się wymienić doświadczeniem?
Mam tu na myśli kontakt przez internet, ale również na żywo jeśli byłaby taka chęć.
Pozdrawiam
korob napisał(a):Obecnie uczę szachów w 2 szkołach podstawowych. Są to zajęcia pozalekcyjne w ramach pracy w Młodzieżowym Domu Kultury. Prowadzę również zajęcia pozalekcyjne w innej placówce oświatowej. Robię to zawodowo jako nauczyciel od 1980 roku, a wcześniej przez kilka lat prowadziłem zajęcia jako szachowy instruktor lub jako wolontariusz. W latach 1981-2019 prowadziłem jako nauczyciel lekcje przedmiotu szachy w wielu szkołach.
Zebrane doświadczenia próbuję wykorzystać podczas pracy nad moją stroną internetową.
Zakładam, że miałeś sytuacje podczas swoich zajęć kiedy to np. jeden z Twoich uczniów był znacznie powyżej poziomu danej grupy.
Czy w takich sytuacjach ustalałeś inny plan zajęć dla takiego ucznia?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość